
Ο κρύος καφές αποτελεί μία ασύγκριτη απόλαυση, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί; Σας παρουσιάζουμε μερικά tips για να διατηρήσετε το άρωμα του αγαπημένου σας ροφήματος, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Espresso, Lungo, Macchiato, Cappuccino… οι λάτρεις του καφέ μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές. Το καλοκαίρι, όμως, υπάρχει και άλλη μία εναλλακτική επιλογή- μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρύου καφέ. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον παρασκευάσετε; Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες.
Καφές με τη χρήση δοχείου για μόκα
Για να ετοιμάσετε πολύ καλό κρύο καφέ στο σπίτι, φτιάξτε καφέ χρησιμοποιώντας το δοχείο για μόκα. Αφήστε τον να κρυώσει και ρίξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Προσθέστε ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και κουνήστε καλά. Προσθέστε λίγο νερό και τοποθετήστε τον καφέ στο ψυγείο μέχρι να δροσίσει. Με αυτό τον απλό τρόπο, μπορεί να διατηρηθεί για 3 ημέρες. Αν θέλετε να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε το μπουκάλι στην κατάψυξη. Αφαιρέστε το από την κατάψυξη μισή ώρα πριν το σερβίρισμα και κουνήστε καλά πριν βάλετε τον καφέ στα ποτήρια. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμάτια από ξύσμα λεμονιού για να αναδειχτεί η φρεσκάδα και το άρωμα του. Αποτελεί μία τέλεια ιδέα αν θέλετε να πάρετε καφέ μαζί σας σε μία μονοήμερη εκδρομή ή σε ένα πικνίκ. Απλά τοποθετήστε τον παγωμένο καφέ στο φορητό ψυγείο και θα είναι τέλειος όταν θα θέλετε να τον πιείτε.
Κύβοι καφέ
Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να διατηρήσετε τον καφέ κρύο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να τον ρίξετε μέσα σε θήκες για παγάκια. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα παγάκια που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο καλοκαιρινό milkshake, αναμειγνύοντας λίγα παγάκια με γάλα, ζάχαρη και σαντιγύ. Σερβίρετε με λίγη σκόνη κακάο ως topping.
Γρανίτα από τη Σικελία
Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε κρύο τον καφέ είναι η κλασική γρανίτα καφέ της Σικελίας. Φτιάξτε αρκετές δόσεις καφέ με το δοχείο για μόκα και ρίξτε τον σε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο. Τοποθετήστε το δοχείο στο ψυγείο και θυμηθείτε να ανακατεύετε το μείγμα ανά μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσετε μία γευστική χειροποίητη γρανίτα μέσα σε 2 με 3 ώρες. Με το κουτάλι, τοποθετήστε το μείγμα σε ποτήρια και διακοσμήστε με σαντιγύ και μερικούς κόκκους καφέ. Απολαύστε το δροσερό σας διάλειμμα.