Η Διαδικασία Ψησίματος Καφέ είναι μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες για τον καφέ της Caffè Vergnano αφού είναι ένα κρίσιμο βήμα που μετατρέπει τις χημικές ιδιότητες των πράσινων κόκκων καφέ σε ένα τελικό αυθεντικό Ιταλικό προϊόν espresso.
Οι Coffee roasters συχνά δίνουν στα δικά τους roasts με ξεχωριστά ονόματα, αλλά καθώς δεν υπάρχει βιομηχανική τυποποίηση με τα ονόματα αυτά, συνήθως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον καταναλωτή του καφέ. Οι λάτρεις του καφέ συχνά έρχονται σε σύγχυση σχετικά με το χρώμα και τα επίπεδα καφεΐνης, πιστεύοντας ότι ο σκουρόχρωμος καφέ έχει υψηλότερη συγκέντρωση, ενώ στην πραγματικότητα το ανοιχτόχρωμο ψήσιμο φέρει ελάχιστα υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης.
Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα στις διαθέσιμες ποικιλίες όσον αφορά το ψήσιμο, αυτές είναι τέσσερις κατηγορίες για να ξεκινήσετε: Light, Medium, Medium-Dark και Dark.
Το Τέλειο Roast
Εν τέλει δεν υπάρχει «τέλειο ψήσιμο» αφού το ψήσιμο και το γευστικό προφίλ του καφέ είναι αληθινά μία προσωπική επιλογή που οδηγός της είναι η προτίμηση, η εμπειρία και συχνά η γεωγραφική τοποθεσία.
Στην Caffè Vergnano, οι ποικιλίες καφέ είναι γενικά μέτριου ψησίματος (medium roasted). Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του αυθεντικού Ιταλικού Ψησίματος, το οποίο πιστεύουμε προσφέρει μία ευρύτερη παλέτα γεύσεων. Αν και για τους λάτρεις της γεύσης του dark roasted καφέ, οι ποικιλίες Intenso και Arabica προσφέρουν τον γεμάτο γεύση καφέ που πολλοί επιθυμούν.
Το Ιταλικό Roast είναι ψημένο μέχρι το σημείο που εμφανίζεται και οι κόκκοι καφέ έχουν κυρίως μία μη-λιπαρή επιφάνεια. Αυτή η ποικιλία είναι και η πιο διαδεδομένη στην Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επιλέγουν καφέ με γλυκόπικρο γευστικό προφίλ και λιγότερο σκληρό. Αυτή η ποικιλία είναι επίσης και η πιο διαδεδομένη στην Ιταλία- και γι’ αυτό είναι γνωστό ως Ιταλικό Ψήσιμο.
Τι είναι ένα Ελαφρύ Ψήσιμο Κόκκων Καφέ?
Ένα Light Roast κόκκων καφέ έχει ανοιχτό καφέ χρώμα και ξεχωρίζει χάρη στην υπερβολικά ελαφριά γεύση. Δεν υπάρχουν έλαια στην επιφάνεια του κόκκου καφέ και έχει ψηθεί τόσο ώστε τα έλαια να μην τον διαπεράσουν.
Τι είναι ένα Medium Roast Κόκκων Καφέ?
Ένα Μέτριο Ψήσιμο κόκκων καφέ έχει ως αποτέλεσμα ένα χρυσαφένιο καφέ χρώμα και μία πιο έντονη γεύση καφέ χωρίς να επιφέρει, όμως, μία λιπαρή επιφάνεια. Το Medium Roast είναι επίσης γνωστό ως American Roast αφού κατά κύριο λόγο προτιμάται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τι είναι ένα Medium–Dark Roast Κόκκου Καφέ?
Ένα Medium-Dark καβούρντισμα κόκκων καφέ είναι πλούσιο σε χρώμα, με τα έλαια να είναι σχεδόν ορατά στην επιφάνεια. Το Medium Dark Roast έχει ως αποτέλεσμα μία ελαφρώς πικρή γεύση. Αυτός ο τύπος ψησίματος συχνά αποκαλείται Italian Roast.
Τι είναι το Dark Roast Κόκκου Καφέ?
Το Dark Roast φέρει ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα με έλαια στην επιφάνεια και μία έντονη πικρή γεύση. Όσο πιο σκουρόχρωμο το ψήσιμο τόσο λιγότερη οξύτητα θα υπάρχει στο ρόφημα καφέ. Το γνωστό French Roast Coffee τις περισσότερες φέρει Dark Roasted κόκκους καφέ.
Ως μία εταιρία με μακρά ιστορία και κύρος, καθώς διοικείται από την οικογένεια Vergnano τέσσερις γενιές με περισσότερα από 130 χρόνια στην αγορά, εμείς στην Caffè Vergnano είμαστε περήφανοι γνώστες των καλύτερων μεθόδων ψησίματος ανάλογα με την προέλευση. Οι παραδοσιακοί μέθοδοι αργού ψησίματος – αντίθετες με το ‘turbo roasting’– είναι εκείνες που δίνουν στον καφέ μας ένα ισορροπημένο ψήσιμο και απαλή, εξαιρετική γεύση.
Κάθε προέλευση κόκκων καφέ ψήνεται ξεχωριστά αναδεικνύοντας έτσι την ποιότητα του και τον γεμάτο αρώματα κόκκο του. Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που αντιπρόσωπος της είναι η αγάπη της οικογένειας Vergnano για τις διαδικασίες.
Ο κάθε καφές μας είναι ψημένος ανά προέλευση σύμφωνα με τις παραδοσιακές μεθόδους και εγγυάται την ίδια ποιότητα σε κάθε εκχύλιση, κάθε φορά που επιθυμείτε να δοκιμάσετε αυθεντικό Ιταλικό espresso.